Per Aarsund

Nytt album og ny julelåt fra Per Aarsund

Med musikalske bidrag fra størrelser som Sambandet-gitarist Skjalg Raaen og den gamle Hellbillies-legenden Arne Moslåtten, er Per Aarsund nå klar med sitt nye album “Stormkast”.

- Dette er blitt mitt mest rocka album. Ikke så rart, kanskje, når jeg har vært så heldig å ha med Skjalg Raaen, Øystein Sandbukt og Tommy Haltbakk i studio. Snakk om solid gitarrekke, sier Aarsund med et smil.

Multimusikeren Tommy Haltbakk har produsert “Stormkast”. I tillegg bidrar Arne Moslåtten (fløyte), Jo Inge Nes (trommer), Mari Persen (fele), Kyrre Sætran (bass), Sven Ohrvik (flygel), Veslemøy Solberg (sang) og Gjermund Silset (kontrabass). Alle er kjente og rutinerte folk som har fargelagt de melodiøse sangene med flott spill og elegante musikalske detaljer.

- Jeg er svært glad for å ha fått med så dyktige folk på den nye plata, forteller Per Aarsund.
På “Stormkast” får publikum høre elleve varierte låter fra låtskriveren, sangeren og gitaristen fra Årsundøya i Tingvoll. Flere har et rocka uttrykk, men her serveres også flott visepop og ettertenksomme ballader - alt selvsagt sunget på nordmørsk.

page1image53838656

En av de sentrale låtene på “Stormkast” er “Fadime Sahindals song", som Per Aarsund første gang ga ut som singel 24. januar 2017. Dagen etter framførte han sangen i Riksdagshuset i Stockholm under en stor konferanse til minne om Fadime Sahindal, som ble brutalt drept av sin egen far i Uppsala i 2002.

- Fadime-drapet ble et symbol på æreskulturen som rammer mange unge kvinner med innvandrerbakgrunn. Hun ble drept av faren fordi hun fulgte kjærligheten og ble sammen med en svensk-iraner. Farens ønske var at datteren skulle gifte seg med en fetter fra Tyrkia, forteller Per Aarsund. Den samfunnsengasjerte snekkeren var i 2016 goodwill-ambassadør i Norge for GAPF (“Gløm aldri Pela och Fadime”), den svenske organisasjonen som arbeider mot hedersvold.

Aarsund ​er o​pp gjennom åra blitt flittig spilt på NRK P1, både på lokalradioen Møre og Romsdal og i programmer som «Norsktoppen», «Store norske» og «Norsk på norsk». Platedebuten skjedde i 2005 med singelen "Du Nordmøre"/"Prinsessa". Senere har han gitt ut en rekke singler og EP-er, samt albumene “Fri sjel” (2009) og “Pil i hjerte” (2013).

Nå er altså tredjealbumet “Stormkast” klart, både som fysisk CD og i digital utgave på Spotify og andre strømmetjenester.

Per Aarsund skal også bidra til årets julestemning. Det skjer med "Det kling en tone", den nye og flotte julelåta han har skrevet, og som kommer ut digitalt 1. desember 2018.

Som ikke det er nok, er den produktive nordmørsartisten allerede godt i gang med planleggingen av flere nye plater. “Stormkast” er det første av fire album han skal gi ut i perioden 2018-2021. De fleste sangene er allerede ferdig innspilt og mikset, og nylig hadde Per Aarsund besøk i studio av den amerikanske legenden James Burton. Elvis Presleys faste gitarist gjennom mange år spilte inn soloen til låta “Drømmehatten”, som altså blir å høre på en av de kommende platene!

 


På Tommstock stiller han på scena sammen med trompetisten Rune Eide.

Du finner låtene til Per på Spotify og Youtube, og du kan følge han på Facebook

Utskrift E-post