Tommstock Band


Bilde fra føste øving: John Rasmus, Stig, Marit, Eli og Rune, foran Vanessa og Torunn. 


Å få til et eget band med blåsere har vært en drøm Roger har hatt i mange år. Så i år bestemte vi oss for å prøve å skaffe tilveie musikere som ønsket å bli med på dette prosjektet. 

Det endte opp med et stort JA fra alle de som ble spurt, og da blir denne gjengen å høre på scenen på Sellanrå 4. juledag. 

Torun Koksvik, sang
Vanessa Hagen, sang
Roger Skjegstad, sang
John Rasmus Leinum, sang og gitar
Stig Johansen, piano
Ronny Bergsbakk, bass
Hans Petter Gyldenskog, trommer
Eli Ljøkjell Boksasp, trombone
Marit Romundstad, barytonsax
Rune Jostein Eide, trompet. 

Vi skal spille musikk i stilen Blues Brothers ++ 

Utskrift E-post

Per Aarsund

Nytt album og ny julelåt fra Per Aarsund

Med musikalske bidrag fra størrelser som Sambandet-gitarist Skjalg Raaen og den gamle Hellbillies-legenden Arne Moslåtten, er Per Aarsund nå klar med sitt nye album “Stormkast”.

- Dette er blitt mitt mest rocka album. Ikke så rart, kanskje, når jeg har vært så heldig å ha med Skjalg Raaen, Øystein Sandbukt og Tommy Haltbakk i studio. Snakk om solid gitarrekke, sier Aarsund med et smil.

Multimusikeren Tommy Haltbakk har produsert “Stormkast”. I tillegg bidrar Arne Moslåtten (fløyte), Jo Inge Nes (trommer), Mari Persen (fele), Kyrre Sætran (bass), Sven Ohrvik (flygel), Veslemøy Solberg (sang) og Gjermund Silset (kontrabass). Alle er kjente og rutinerte folk som har fargelagt de melodiøse sangene med flott spill og elegante musikalske detaljer.

- Jeg er svært glad for å ha fått med så dyktige folk på den nye plata, forteller Per Aarsund.
På “Stormkast” får publikum høre elleve varierte låter fra låtskriveren, sangeren og gitaristen fra Årsundøya i Tingvoll. Flere har et rocka uttrykk, men her serveres også flott visepop og ettertenksomme ballader - alt selvsagt sunget på nordmørsk.

page1image53838656

En av de sentrale låtene på “Stormkast” er “Fadime Sahindals song", som Per Aarsund første gang ga ut som singel 24. januar 2017. Dagen etter framførte han sangen i Riksdagshuset i Stockholm under en stor konferanse til minne om Fadime Sahindal, som ble brutalt drept av sin egen far i Uppsala i 2002.

- Fadime-drapet ble et symbol på æreskulturen som rammer mange unge kvinner med innvandrerbakgrunn. Hun ble drept av faren fordi hun fulgte kjærligheten og ble sammen med en svensk-iraner. Farens ønske var at datteren skulle gifte seg med en fetter fra Tyrkia, forteller Per Aarsund. Den samfunnsengasjerte snekkeren var i 2016 goodwill-ambassadør i Norge for GAPF (“Gløm aldri Pela och Fadime”), den svenske organisasjonen som arbeider mot hedersvold.

Aarsund ​er o​pp gjennom åra blitt flittig spilt på NRK P1, både på lokalradioen Møre og Romsdal og i programmer som «Norsktoppen», «Store norske» og «Norsk på norsk». Platedebuten skjedde i 2005 med singelen "Du Nordmøre"/"Prinsessa". Senere har han gitt ut en rekke singler og EP-er, samt albumene “Fri sjel” (2009) og “Pil i hjerte” (2013).

Nå er altså tredjealbumet “Stormkast” klart, både som fysisk CD og i digital utgave på Spotify og andre strømmetjenester.

Per Aarsund skal også bidra til årets julestemning. Det skjer med "Det kling en tone", den nye og flotte julelåta han har skrevet, og som kommer ut digitalt 1. desember 2018.

Som ikke det er nok, er den produktive nordmørsartisten allerede godt i gang med planleggingen av flere nye plater. “Stormkast” er det første av fire album han skal gi ut i perioden 2018-2021. De fleste sangene er allerede ferdig innspilt og mikset, og nylig hadde Per Aarsund besøk i studio av den amerikanske legenden James Burton. Elvis Presleys faste gitarist gjennom mange år spilte inn soloen til låta “Drømmehatten”, som altså blir å høre på en av de kommende platene!

 


På Tommstock stiller han på scena sammen med trompetisten Rune Eide.

Du finner låtene til Per på Spotify og Youtube, og du kan følge han på Facebook

Utskrift E-post

Monica GammelsætherMonika Gammelsæter er ei 31 år gammel dame fra Meisingset, nærmere bestemt "negerby'n" som de kalte boligfeltet fra gammelt av. Nåværende bosted er Holmeidstranda, og der trives hun godt sammen med de to guttene sine, John Aleksander og Odin Nikolai. 
Hun er barnehagelærer og jobber som pedagogisk leder på Meisingset Oppvekstsenter, og der trives hun veldig godt! 

Hun har gått på musikklinja i 3 år, i denne perioden var hun med i operakoret i Kristiansund, i blant annet oppsetningen av Anna Bolena. Hun har alltid hatt en forkjærlighet for sang og musikk, og en stor nysgjerrighet og trang for å lære å spille diverse instrument. Hun var 12 år da hun fikk sin første gitar, og pappa´n og Arild Gjøvik var de som lærte henne de aller første grepene. Senere ble det piano som fristet, her har hun lært det meste av seg selv, ved å prøve og feile.Monica skrev sin første sang da hun var 13 år, "Angeleyes" het denne. Trangen til å skrive vokste seg større jo større hun ble. Men det var først for 3 år siden at hun virkelig begynte å skrive. Monica forteller at hvis hun tar frem gitaren eller sitter ved pianoet, så kommer det nye melodier og tekster poppende ut. Hun kan stå å kokkelere på kjøkkenet og det kommer en melodi. Eller når hun står på toppen av et fjell å finner roa, så kan det komme en tekst som slår rot.

Nå har Monica skrevet over 30-40 sanger både på dialekt og engelsk. Så har hun også lagt på melodier på noen av sin bestefar Gunnar sine fine dikt! Han er nok en stor helt i hennes øyne når det kommer til skrivekunsten, og det samme vil hun si at også hennes pappa er.

I sommer fikk hun spilt inn sin første demo i et hjemmestudio med låta si "Listen". Det gav mersmak og Monica sier at det kribler etter å få kunne spilt inn såpass mange så det kunne blitt CD utgivelse! Å selv om det alltid kribler i sommerfugler og hjertet slår noen hakk raskere, elsker hun å få stå på scenen å få gi noe av seg selv på akkurat denne måten!"

Monica var oppvarming for ToK da de spilte på Sellanrå i påsken. 

Utskrift E-post

Bob Waffel

Bob Waffel var med på Tommstock i 1997. Nå kommer de tilbake på scena på Sellanrå, 31 år etter!! 

Bandet består av Frode Søraas, gitar, Morten Gjul, gitar, Ståle Husby, bass og Johannes Roaldset, trommer. 

Sist spilte de blant annet låter av Dire Straits og Jimi Hendrix. Kan vi håpe på det samme denne gangen? 

Her er to bilder av gutta da de spilte i 1997, tatt fra videoen. Du kan se noe av opptreden deres på Bob Waffel på YouTube
 

Utskrift E-post